Motor verzekering

Een WA-verzekering is verplicht voor alle auto’s brommers en motoren. Zo’n verzekering is niet alleen verplichting, maar is ook raadzaam om te hebben. Zo’n verzekering dekt namelijk de schade die je met je motor veroorzaakt aan anderen. Schades kunnen hoog oplopen en het is daarom dan ook fijn om een verzekering te hebben die dit dekt. Je kunt de WA-verzekering voor de motor uitbreiden met een cascodekking, maar dat kan, afhankelijk van het type motor en de leeftijd van de bestuurder, ontzettend duur uitpakken en er geldt altijd een eigen risico. Helaas maar waar. Voor jonge bestuurders komt het eigen risico nog eens nadeliger uit dan voor de meer oudere bestuurders. Jonge bestuurders moeten een eigen risico in het algemeen een paar honderd euro schatten.

Premie Motorverzekering

De premie voor een motorverzekering hangt samen met de cilinderinhoud van de motor; soms gelden kortingen per regio. Net als bij autoverzekeringen gelden bij motorverzekeringen oplopende no-claim-kortingen voor het niet claimen van schades.

De premies voor motorverzekeringen kunnen per maatschappij sterk verschillen. Door de goedkoopste motorverzekering te zoeken, kun je op een jaarbasis al gauw 50 euro besparen. Indien je op zoek bent naar een all-riskverzekering kan er al snel een besparing van vele euro’s plaatsvinden. Kortom vergelijken van een motorverzekering door middel van offertes is sterk aan te raden. Ook kun je kijken naar de mogelijkheden of een verzekering kan opgeschort worden bij bijvoorbeeld de wintermaanden, wanneer de motor in de garage staat en er niet mee gereden wordt.

Leave a Reply